top of page

een overzicht van onze dans en bouw workshops

contacteer ons voor een aanbod op maat.

Rots & Water

image002.jpg

DANSEN

Sinds augustus 2021 biedt SOLvzw ook Rots & Water training aan.

Gedurende deze training worden we bewust wat pestgedrag inhoudt.

We leren hoe we er assertief mee om kunnen gaan. 

Rots & water kan geboekt worden als individuele workshop of als workshop reeks.

Hoe meer er rond het thema gewerkt wordt, hoe meer er blijft hangen. 

Neem contact met ons op voor meer info en duiding rond deze training.

Nieuw!

BOUWEN

Rollebollen (2,5-9j)

Dansen met reuzenballonnnen, poi’s en springballen

Op supergrote ballen gaan we springen, rollen, zitten en hangen, maar we kunnen er ook mee botsen, gooien en terug opvangen. We dansen met een reuzenballon in de lucht en met de Poi’s (een sok gevuld met een waterballon), leren we ‘the butterfly’ en ‘the wave’! Kom mee springen en dansen! Rollebollen!!!!

Een huisje van stof (2,5-8j)

Dansen met stoffen. Stof tot dansen.

Mevrouw gordijn is het beu om altijd maar te hangen. Meneer laken ligt al heel lang op bed. En familie sok wil eindelijk eens het daglicht zien. Overal kriebelende, wiebelende stoffen in huis. 

Wat als gordijnen, lakens, doeken, sokken, en stofjes allerlei tot leven komen. Veel stof tot dansen!

 

De rek erin en eruit (2,5-12j)

dansen met elastische materialen

Een dansworkshop waarbij het voelen van allerlei soorten elastische materialen en het vertalen van die kwaliteit naar dans centraal staat. Er wordt gewerkt rond uitrekken en uitgetrokken worden, terugschieten, spannen, ontspannen, mee- en niet meeveren,…

Contactimprovisatie (2,5-12j)

ouder en kind maken contact

Speciaal dansconcept met grote tubulair geweven doeken, waarmee je heel acrobatische dansbewegingen kan maken.

Dit is een dansproject voor hele jongen kinderen en hun ouders. Het zorgt voor een fijn contact tussen ouder en kind. Plezier voor beide.

Het basisidee is dragen en gedragen worden. Het werd ontwikkeld door Liesbeth Janssen.

Tekendans (4-8j)

Combinatie van tekenen en dansen.

Gaan we al dansend tekenen of al tekenend dansen? We krassen, kringelen en kronkelen in de lucht, op de grond en op muziek. We experimenteren met lijnen en vormen. We dansen en tekenen met ons lichaam, maar ook met krijt, wasco, spons, zand en klei. Daarna maken we al dansend alles weer schoon.

PowHow (4-12j)

Een echt indianenfeest.

Stammen vanuit alle windrichtingen komen samen om te vieren. Na het openingsritueel slaan ze op de grote powhow trom. Vervolgens  gaan we op jacht met pijl en boog. We maken onze eigen hoofdtooi met krachtsymbolen. Maar op een feest wordt er natuurlijk ook gezongen en gedanst. Doe je mee?

Licht in het donker. Donker in het licht. (4-12j)

Combinatie beeld en dans.

Als het licht is is het fijn spelen met donker. Als het donker is is het fijn spelen met licht. Experimenten allerlei met licht en donker, zoals schimmenspel, bewegen met donkere en lichte voorwerpen, oplichtende bewegende verf en gloeiende eigengemaakte dansende voorwerpen in het donker.

De Letter "V" rond (6-9j)

dansen en bewegen rond de letter "V"

We dansen rond de thema's Vliegen, Veren, Vulkaan, Vallen en Vlaggen. Kortom de letter "V" rond. Dans je mee?

De danskunstenaar (8-12j)

Acrobatie beginselen vanaf 8 jaar.

Kan jij op je handen lopen of een radslag maken over een stoel. 

Kan je vliegen als een vrije vogel op de voeten van de juf.

Kan je rollen voor, achter en zij of springen over een ander net als mij.

Eerst hef je een knuffel of een pop, later til je gewoon een vriendje op.

Glow stick move (8-12j)

Combinatie ontwerpen en bewegen.

Aan de hand van glow-sticks maken we een eigen gloeiend wezen. Dit gloeiend wezen krijgt een eigen bewegingstaal. Dan gaan alle lichten uit en voeren we onze eigen" glow-stick move" in het donker.

houwen van een beeld uit dans (8-12j)

Een kruisbestuiving tussen beeldhouwen en dans:

Eerst is er een stuk ruwe steen met een unieke verscheidenheid aan kleuren. Welk beeld zit er verstopt in jouw steen? Met zagen, vijltjes, beitels, schuurpapier gaan we aan de slag en bevrijden het beeld. Het beeld is blij want het zit daar al zo lang gevangen. Het richt zich op, valt, draait, rolt en komt tot leven en begint te dansen. Eerst nog alleen maar dan ook met anderen, waardoor er weer nieuwe beelden ontstaan,…..

Please reload

Biba blokken (4-6 jaar)

de basis beginselen van bouwen

We bouwen met kussens, met blokken, met dozen. Wat bouwt het makkelijkst. Biba blokken

Geweldig Gewelf

we bouwen een koepeltent

Dingen ontstaan niet zo maar uit het niets, neen er is altijd iemand die ze bedenkt! Ontdek hoe je met een regenpijp, elastiekjes en houten latten een ingenieuze koepeltent kan bouwen. We creëren zelf onze tentbekleding en met een donker zeil erover ontstaat er plots een camera obscura effect: de buitenwereld wordt op zijn kop afgebeeld! We bouwen een grote dome waarin we kunnen nagenieten van onze fascinerende constructie.

Het Labyrint

Op zoek naar de grootste schat op aarde

Stap in het labyrint uit de droom van Jonas

Tijdens onze krinkel kronkel tocht naar ‘t hart van het labyrint, voelen, horen en ruiken we van alles. Maar de grote schat vinden we pas op het einde. Wat dat is....die hele grote schat? Nu! Daarvoor moet je zeker zelf eens het labyrint komen verkennen.

 

Het labyrint is een oeroud symbool en wordt in verschillende culturen gebruikt. Het wordt veelal gebruikt om intrinsiek zelfvertrouwen op te wekken. Immers men kan niet verloren lopen in een labyrint. Het centrum van ‘t labyrint is vaak het gevoelscentrum van de persoon die ‘t labyrint beloopt.

Spheren

Filosoferen met kinderen

We gaan met zijn allen verhuizen naar een andere planeet. We gaan op zoek naar 't avontuur.

Wat nemen we mee? 

Wat vinden we echt belangrijk?

We visualiseren deze gedachten op 3,5 en 6 hoeken en creëren hiermee een bolachtig armatuur.

Geheel intuïtief.

Het resultaat nemen we mee naar huis zodat we thuis iedere dag herinnerd worden aan wat we echt belangrijk vinden...;0)

Ga je Gang

Reuze gangencompex uit bamboe

Het centrum staat er al. Na een korte initiatie wordt er verder gebouwd aan de vier uiteinden van het centrum. Wij zijn alvast benieuwd waar we uit komen.

Hoe een balletje rollen kan

we bouwen een knikkerbaan uit bamboe

Met bamboe, gootjes uit karton en elastieken bouwen we een knikkerbaan. De bedoeling is dat we eindigen waar we begonnen zijn. Voor eindeloos knikker plezier

BamboeP®ET

Reuze constructies met bamboe

Uit PET flessen maken we een PET-lint. Met dit lint sjorren we tetraëders uit bamboe. En hier bouwen we met elastieken grote constructies mee. Ideaal voor festivals

Van 't één, komt 't ander

we bouwen een ketting reactie

Een autootje rijdt van een helling en duwt tegen een bal. De bal stoot een flesje water om, dat vervolgens leegloopt in een bakje... 

We onderzoeken hoe we iets in beweging kunnen zetten en leren zo een kettingreactie veroorzaken. Al bouwend, spelend en onderzoekend ontstaat de gekste kettingreactie ooit. Van 't een komt 't ander. 

Lichtlijnen (9-12j)

we bouwen grote constructies

Wat krijg je als je  vierkanten en driehoeken uit grote vellen karton aan elkaar kunt maken met een speciaal ontworpen scharnier? We bouwen tetraëders, octaëder, dodecaëders, ....

En misschien vinden we wel iets nieuws uit. Ik ben alvast benieuwd. We plaatsen licht in onze intuïtief gebouwde constructies, we verduisteren de ruimte en we fotograferen de lichtlijnen die zich tonen

Please reload

bottom of page